Tematikus útvonalak

A tematikus turisztikai utak Európa-szerte egyre népszerűbbek, egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a turisztikai kínálatban. Az út fogalma általában nem egy konkrét útvonalat jelöl, hanem azon helyszínek összességét, ahol az adott témához kapcsolódóan természeti értékek, az épített örökség emlékei vagy kulturális programok lelhetőek fel. Ily módon az útvonalak egyszerre kínálnak ismeretszerzési és kikapcsolódási lehetőséget.

A pályázatban résztvevő három egyesület összesen 10 tematikus útvonalat állított össze olyan attrakciókból, amilyenek mindhárom megyében (Hajdú- Bihar, Dél- Nyugat Szatmár és Bihor) előfordulnak. Ezeket mindenki számára ajánljuk határon innen és túl, mert kiváló, könnyen bejárható, olcsó (akár több napos) kirándulási lehetőség ez osztályoknak, munkahelyi közösségeknek, családoknak és baráti társaságoknak is.

Az útvonalakhoz kapcsolt állomások egyéni érdeklődés függvényében kombinálhatók, a weboldalunkról letölthető naprakész térkép és GPS koordináták, valamint a kihelyezett tájékoztató táblák alapján könnyen megtalálhatók, a (szintén a honlapon olvasható) részletes leírás és a helyi szolgáltatói adatbázis pedig további információ gyanánt szolgálhat az utazóknak.

Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.