A szőlő és a belőle készített ital - elsősorban a bor - Európában évezredek óta az emberi kultúra és civilizáció szerves része, a gazdaság fontos területe. Az újabb időkben azonban a világ más tájain is mindinkább azzá válik. A szőlő termesztésének, a bor készítésének, kereskedelmének, fogyasztási kultúrájának módja és színvonala az adott kor és táj gazdasági és kulturális helyzetének érzékeny jelzője. A szőlő és bor ugyanis erősen kötődik az állandóságban és folyamatosságában való hithez, az étkezés színvonalához, az emberi, sőt az országok közötti kapcsolatokhoz.
| Elérhetőség: | Érsemlyén / Şimian |
|---|---|
| GPS: | 47.488054; 22.084447 |
| Kapcsolat: | Köszörűsné Geregely Andrea: +36302991814, hckaa@t-online.hu, www.ermellek.eu |
| Nyitva tartás: | előzetes bejelentkezés alapján |